Hei! Olen Sanna, vihreä ehdokas kuntavaaleissa Tampereella. Numeroni on ruuhkavuosiin hyvin sopiva 123.

1: Saanko antaa vaaliesitteen? Klikkaa tästä!

2: Etsitkö blogitekstejäni? Ne ovat nyt täällä!

3: Not speaking Finnish? Sanna in English

Vai haluatko tietää enemmän minusta ja vaaliteemoistani? Jatka lukemista!

Kuka? 

Olen 35-vuotias ruuhkavuosien rakastaja ja kaupunkikulttuurin kuluttaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri puheviestinnästä ja työskentelen viestinnän asiantuntijana mediatalossa. Viime vuodet olen ollut vihreä varavaltuutettu sekä varajäsen Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnassa. Olen myös äiti: uusperheessäni pyörii sairaanhoitajapuolison lisäksi kolme alakoululaista ja kaksivuotias kuopus.

Olen asunut Tampereella kymmenisen vuotta, nyt kerrostalokodissa Kalevassa. Kotoisin olen itäiseltä Uudeltamaalta Askolasta. Palaverien, perhekalenterin ja pyykkikoneen pyörittämisen lisäksi lenkkeilen, luen, sometan, seuraan tosi-tv:tä ja syön liikaa suklaata.

Miksi ehdokkaana?

Haluan olla kehittämässä perheen ja työn yhdistämisen mahdollistavaa, liikuttavan ihanaa, lähiluontoa ja kulttuuria kunnioittavaa kaupunkia. Kunnassa tehdään monet arjen ja tulevaisuuden kannalta merkittävät päätökset, joissa haluan olla mukana.

Teemat ja tavoitteet 

1. Rauhaa ruuhkavuosiin

Tuetaan perheen ja työn yhdistämistä paikallisin keinoin:  pienille paikka lähipäiväkodista, koululaisille sopivat ryhmäkoot ja kerhoja yksinäisiin iltapäiviin ja toimintaa loma-aikaan. Tuodaan ennakoivaa apua kaikenikäisten koteihin ja jatketaan perheiden digipalvelujen kehittämistä etäajasta oppien.

Lue myös: 1. vaaliteema: Rauhaa ruuhkavuosiin – tuetaan perheen ja työn sovittamista samaan kalenteriin paikallisin keinoin

2. Liikuttavan ihana Tampere

Kannustetaan kaupunkilaisia kestävään liikkumiseen: otetaan kaikki irti ratikasta, kehitetään keskustaa kävelijöiden ehdoilla ja tehdään pyöräilystä turvallista. Pidetään puistot puhtaina ja lähiluonto vehreänä.

Lue myös: 2. vaaliteema: Liikuttavan ihana Tampere – kannustetaan kaupunkilaisia kestävään liikkumiseen

3. Kaupunkikulttuuria kulttuurikaupungissa

Tunnustetaan kulttuurin monet muodot katutaiteesta kahviloihin, annetaan niille tilaa ja toimintaedellytyksiä. Tuetaan koronan kurittamia tekijöitä, pidetään kirjastot kaikille avoimina kohtaamispaikkoina.

Lue myös: 3. vaaliteema: Kaupunkikulttuuria kulttuurikaupungissa – tiloja, toimintaedellytyksiä ja kirjastot kohtaamispaikoiksi

+ Bonus: Vastuullista vaikuttamista ja rauhallista retoriikkaa

Viestinnän ammattilaisena tunnen teoriatasollakin vaikuttamisen välineet ja kovatkin keinot. Varavaltuutettuna olen päässyt seuraamaan värikästä keskustelua valtuustosalissa lähietäisyydeltä eikä yhteiskunnan äänenpainojen kärjistyminen sosiaalisen median ilmatilassa ole tietenkään jäänyt huomaamatta. Minulle tärkeää on totuuteen perustuva, erilaiset näkemykset huomioiva ja kunnioittava viestintä.  Politiikan ei kuitenkaan tarvitse olla totista tönötystä – hienovarainen huumori on mielestäni sallittua, myös vakavissa aiheissa! Osaan tiivistää, kiteyttää ja tarvittaessa myös olla hiljaa, jos en tiedä tarpeeksi. Olen ehdottomasti vihapuhetta vastaan ja suhtaudun kriittisesti populistiseen, pikaratkaisuja tarjoavaan tai ennakkoluuloista ammentavaan argumentointiin.

Entä miksi vihreät?

Olin mukana vihreiden toiminnassa jo 19-vuotiaana abiturienttina ja koen puolueen olevan edelleen lähimpänä omia arvojani. Vihreissä minua viehättää pyrkimys tasa-arvoiseen, luontoa kunnioittavaan ja tulevaisuuteen katsovaan yhteiskuntaan. Tunnustamme ja tunnistamme ilmastokriisin ja teemme töitä kestävän elämän eteen. Tampereen vihreä valtuustoryhmä on yllättänyt minut positiivisesti laajalla asiantuntijuudella, hyvällä yhteishengellä, kannustavalla keskustelukulttuurilla ja iloisella energialla. Tiedän, että minulle annettu ääni vie eteenpäin myös muita hyviä ehdokkaita.

Tutustu Tampereen vihreiden kuntavaaliohjelmaan.

Seuraa somessa, tykkää ja tue!

Hyvän käsityksen minusta, arjestani ja ajatuksistani saat seuraamalla kanaviani sosiaalisessa mediassa. Löydät minut Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

Koronatilanteesta johtuen kaupunkilaisten ja äänestäjien tapaaminen kasvotusten on hieman hankalampaa, mutta puhelin kulkee aina mukanani – laita siis viestiä haluamassasi kanavassa ja kysy lisää!

Haluatko tukea matkaani valtuutetuksi? Kannustuksella pääsee pitkälle, mutta kampanjointiin tarvitaan myös rahaa. Voit lahjoittaa haluamasi summan tämän linkin kautta. Jo muutamalla eurolla autat minua monta metriä lähemmäs valtuustosalia. Kiitos avustasi!

Kirjoituksiani kuntavaaleista:

Kaikki tekstit löydät blogisivulta!

Vastaukseni vaalikoneissa:

Esittelyni eri sivustoilla:

Kuntavaaleissa äänestäminen

Varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta 2021. Ennakkoäänestys käydään kotimaassa 26.5. – 8.6. ja ulkomailla 2. – 5.6.2021.

Tampereen ennakkoäänestyspaikat löydät täältä. Tarvitset äänestyspaikalle mukaan vain henkilöllisyystodistuksen (esim. passi tai ajokortti) ja maskin.

Varsinaisena vaalipäivänä 13.6. voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi. Löydät sen syöttämällä kotiosoitteesi äänestypaikat.fi -palveluun.

Pidetään toisistamme huolta – muista äänestää.

 

Ota yhteyttä: