Olen vihreänä ehdokkaana Tampereella kevään 2021 kuntavaaleissa.

Ai kuka?

Olen 35-vuotias ruuhkavuosien rakastaja, mediatalon viestijä ja vihreä varavaltuutettu. Uusperheessäni pyörii sairaanhoitajapuoliso, kolme koululaista ja kaksivuotias tarhatar. Olen asunut Tampereella yli kymmenen vuotta, nykyisin majailen kerrostalokodissa Kalevassa. Kotoisin olen itäiseltä Uudeltamaalta Askolasta. Palaverien, perhekalenterin ja pyykkikoneen pyörittämisen lisäksi lenkkeilen, luen, sometan, seuraan tosi-tv:tä ja syön liikaa suklaata.

Mutta miksi?

Haluan olla kehittämässä perheen ja työn yhdistämisen mahdollistavaa, liikuttavan ihanaa, lähiluontoa ja kulttuuria kunnioittavaa kaupunkia.

Siis mitä?

Kuntapolitiikan tavoitteeni ammentavat osaamisestani, arjestani ja ennen kaikkea arvoistani. Kaiken takana on toive tasa-arvoisesta, oikeudenmukaisesta, avoimesta ja kestävästä kaupungista. Vaaliteemani olen tiivistänyt kolmeen kohtaan:

1. Perhe ja työ samassa kalenterissa

Tuetaan perheen ja työn yhdistämistä paikallisin keinoin: tarjotaan pienille paikka lähipäiväkodista, koululaisille sopivat ryhmäkoot ja kerhoja yksinäisiin iltapäiviin. Tuodaan ennakoivaa apua kaikenikäisten koteihin ja jatketaan perheiden digipalvelujen kehittämistä etäajasta oppien.

2. Liikuttavan ihana Tampere

Pidetään katse tulevaisuudessa ja kasvatetaan kaupunkia ilmastoa unohtamatta: otetaan kaikki irti ratikasta, kehitetään keskustaa kävelijöiden ehdoilla ja parannetaan pyöräteitä. Viedään parkkipaikat halleihin ja ihmiset puistoihin.

3. Kaupunkikulttuuria kulttuurikaupungissa

Tunnustetaan kulttuurin monet muodot katutaiteesta kahviloihin ja tarjotaan niille tilaa ja toimintaedellytyksiä: turvataan koronan kurittamat palvelut ja tuodaan ne ihmisten lähelle. Pidetään kirjastot kaikille avoimina, lähiluonto vehreänä ja liikuntapaikat helposti saavutettavissa. 

+ Bonus: Vastuullista vaikuttamista ja rauhallista retoriikkaa

Viestinnän ammattilaisena tunnen teoriatasollakin vaikuttamisen välineet ja kovatkin keinot. Varavaltuutettuna olen päässyt seuraamaan värikästä keskustelua valtuustosalissa lähietäisyydeltä eikä yhteiskunnan äänenpainojen kärjistyminen sosiaalisen median ilmatilassa ole tietenkään jäänyt huomaamatta. Minulle tärkeää on totuuteen perustuva, erilaiset näkemykset huomioiva ja kunnioittava viestintä.  Politiikan ei kuitenkaan tarvitse olla totista tönötystä – hienovarainen huumori on mielestäni sallittua, myös vakavissa aiheissa! Osaan tiivistää, kiteyttää ja tarvittaessa myös olla hiljaa, jos en tiedä tarpeeksi. Olen ehdottomasti vihapuhetta vastaan ja suhtaudun kriittisesti populistiseen, pikaratkaisuja tarjoavaan tai ennakkoluuloista ammentavaan argumentointiin.

Entä miksi vihreät?

Olin mukana vihreiden toiminnassa jo 19-vuotiaana abiturienttina ja koen puolueen olevan edelleen lähimpänä omia arvojani. Vihreissä minua viehättää pyrkimys tasa-arvoiseen, luontoa kunnioittavaan ja tulevaisuuteen katsovaan yhteiskuntaan. Tunnustamme ja tunnistamme ilmastokriisin ja teemme töitä kestävän elämän eteen. Tampereen vihreä valtuustoryhmä on yllättänyt minut positiivisesti laajalla asiantuntijuudella, hyvällä yhteishengellä, kannustavalla keskustelukulttuurilla ja iloisella energialla. Tiedän, että minulle annettu ääni vie eteenpäin myös muita hyviä ehdokkaita.

Siis milloin?

Oletus on, että vaalit voidaan järjestää aikataulun mukaisesti 18. huhtikuuta. Ennakkoäänestys käydään kotimaassa 7. – 13.4. ja ulkomailla 7. – 10.4.2021.

Kuntavaalit on päätetty siirtää koronatilanteen vuoksi ja uusi vaalipäivä on 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys käydään kotimaassa 26.5. – 8.6. ja ulkomailla 2. – 5.6.2021. Eduskunta vahvistaa vielä vaalien uuden ajankohdan.

Mitä vielä?

Parhaan käsityksen minusta, arjestani ja ajatuksistani saat seuraamalla kanaviani sosiaalisessa mediassa, erityisen aktiivinen olen Instagramissa.

Koronatilanteesta johtuen kaupunkilaisten ja äänestäjien tapaaminen on valitettavasti vaikeaa ellei mahdotonta, mutta puhelin kulkee aina mukanani – laita siis viestiä haluamassasi kanavassa ja kysy lisää!

Päivitän näille sivuilleni lisää tietoa vaalikampanjasta, vastaukseni vaalikoneisiin ja muuta infoa sitä mukaa kun sitä tulee.

Kiintoisaa ja kaunista vaalikevättä! Pidetään toisistamme huolta ja pysytään turvassa.

Haluatko tukea matkaani valtuutetuksi? Kannustuksella pääsee pitkälle, mutta kampanjointiin tarvitaan myös rahaa. Voit lahjoittaa haluamasi summan tämän linkin kautta. Jo muutamalla eurolla autat minua monta metriä lähemmäs valtuustosalia. Kiitos avustasi!

Kirjoituksiani kuntavaaleista:

Ota yhteyttä: