SANNA LYHYESTI

  • ikää 31 vuotta
  • asunut Tampereen keskustassa kahdeksan vuotta, vuodenvaihteesta asti Tammelassa
  • koulutukselta FM, pääaineena puheviestintä
  • viestinnän ammattilainen, töissä ohjelmistoyrityksessä ja jäsenenä viestintäosuuskunnassa
  • uusperheenä sairaanhoitajapuoliso, ekaluokkalainen esikoinen sekä kaksi 5-vuotiasta tyttöä
  • kotoisin Askolasta, 500 vuotta vanhan sukutilan tytär
  • jäsenenä Mothers in Business ry:ssä ja Viesti ry:ssä
  • bloggaaja, ahkera kirjastokävijä, laiska lenkkeilijä, tyytyväinen television katselija ja Spotifyn kuuntelija
  • ehdokkaana kuntavaaleissa 2017
  • nyt vihreänä varavaltuutettuna Tampereella, varajäsen myös sivistys- ja kulttuurilautakunnassa

 

Olen siis Sanna, kolmekymppinen viestijä Tampereelta. Ja mitä muuta?

Tieni on vienyt itäuusmaalaisten perunapeltojen laidalta Porvoon mukulakivikaduille, sitten puheviestinnän opiskelijaksi Jyväsjärven rannalle ja parin kansainvälisen kiertotien kautta rotvallin reunoja ihmettelemään tänne Tampereelle. Iltaisin tihrustan ikkunasta näkyvää Näsinneulaa ja tunnen olevani kotona.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja valmistunut poliittisen viestinnän maisteriohjelmasta. Pääaineeni puheviestintä on antanut vankan pohjan tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen viestinnän käyttämiseen sekä erilaisia ryhmätyöskentely- ja esiintymistaitoja. Lisäksi olen opiskellut sivuaineina liiketoimintaosaamista, pohjoismaisia kieliä ja yhteiskunnallisia aineita. Täydennyskoulutuksella olen vahvistanut markkinoinnin ja digitaalisen viestinnän osaamista sekä palvelumuotoilun perusteiden tuntemista.

 

Nyt tittelini on viestintä- ja markkinointipäällikkö ja työpisteeni tönöttää Tammerkosken rannalla. Olen kehittynyt yritysviestijänä ja nostanut yrityksen tunnettuutta merkittävästi. Lisäksi IT-alalla työskentely on antanut hyvän kuvan digitalisaation käytännön haasteista ja kasvuyrityksessä työskentely tuonut monenlaista osaamista rekrytoinnista taloushallintoon.

Päivätyön ohella seison Tampereen tuoreimman viestintätoimiston Kumu Communicationsin riveissä. Olen saanut seurata suurennuslasietäisyydeltä uuden yrityksen matkaa Uuden Tehtaan start up -kiihdyttämöstä ihan oikeisiin asiakkuuksiin asti. Kumussa olen ollut vetämässä verkkosivu-uudistuksia ja pitänyt työnhakuun ja henkilöbrändiin liittyviä koulutuksia.

 

Kotona minua kannustaa kolmen alle kouluikäisen lapsen kokoinen uusiolauma ja sairaanhoitajana työskentelevänä puoliso. Ennen nykyistä asumismuotoa ehdin pyörittää useamman vuoden ajan yhden vanhemman perhettä, mikä kasvatti sinnikkyyttä, organisointikykyä ja taipumusta kiitollisuuteen. Oma turvasatamani on lapsesta asti ollut kirjasto, jonka palveluja käytän vähintään viikottain.

Vapaa-ajallani liikutan lenkkitossujani, nostelen painoja pumpissa ja lapsia pois pöydiltä, kuvaan kotia ja kaupunkia, käyn kirjastossa, elokuvissa ja kahvilla.  Seuraan maailman myllerystä lukemalla lehtiä ja selaamalla somea sekä otan aina toisenkin pullan jos tarjotaan.

 

Nämä verkkosivut pystytin alunperin työnhakuni tueksi, sittemmin ne ovat olleet käytössä kuntavaaliehdokkuuden aikana viime keväänä. Molemmissa tehtävissä verkko on osoittanut voimansa: viestintäosaamisella ja WordPress-taidoilla sain työpaikan ohjelmistotalosta ja digikampanjan myötä toimin nyt vihreänä varavaltuutettuna Tampereella. Mitä seuraavaksi kotisivuni saavatkaan aikaan? Sen voit päättää sinä!

 

pikkusanna

Mahtavaa maailmaa ihmettelemässä leikkimökin terassilla. Kuva kultaiselta 80-luvulta.