Oma polkuni nykyiseen, vakituiseen työpaikkaan on ollut yhdistelmä onnea, osaamista ja hyvin toimineita palveluita. En pudonnut kelkasta kotiäitivuosien vuoksi, vaan sain uusia uramahdollisuuksia täydennyskoulutuksen ansiosta. Toki palkkaamiseni on vaatinut myös työnantajalta rohkeutta – ikäiseni naisen ottaminen remmiin kun on yhä vain taloudellinen riski yritykselle. Työn ja perheen onnellinen yhdistäminen puolestaan on todellisuutta turvallisen päiväkodin ja koulupolun sekä työaikajoustojen ja etätyömahdollisuuksien ansiosta.

 

Nyt yksi työni haasteista on löytää kasvavaan yritykseen lisää kovan tason IT-osaajia – tähän tarpeeseen taas vastataan koulutuspolitiikalla ja kaupungin vetovoiman kehittämisellä.

Työllisyyden parantaminen ei ole mustavalkoista keppiä vai porkkanaa -politiikkaa, vaan monen osatekijän summa.

 

Tampereella ollaan edelläkävijöitä teknologiaosaamisessa ja digitalisaatiossa, siinä kehityksessä on avaimia koko kaupunkiseudun kasvuun.

Kankeiden työllisyyspalveluiden sijaan nyt kaivataan rohkeita avauksia ja yhteistyötä yli sektorirajojen – niin saadaan paras hyöty esimerkiksi 100paikkaa.fi -rekrytointikampanjan kaltaisista tempauksista. Kampanja on tuonut julki sadat avoimet työpaikat Pirkanmaalaisissa ICT-yrityksissä ja on mainio esimerkki siitä, miten yhdessä tekemällä saadaan aikaan.