SANNA NOPEASTI

  • 38 vuotta
  • asunut Tampereella yli kymmenen vuotta
  • koulutukselta FM, pääaineena puheviestintä
  • viestinnän ammattilainen, töissä mediatalossa
  • uusperheenä sairaanhoitajapuoliso, kolme koululaista ja 4-vuotias kuopus
  • kotoisin Askolasta, 500 vuotta vanhan sukutilan tytär
  • jäsenenä Mothers in Business ry:ssä ja Viesti ry:ssä
  • ahkera kirjastokävijä, laiska lenkkeilijä, kaupunkikulttuurin kuluttaja ja ruuhkavuosien rakastaja
  • entinen vihreä varavaltuutettu
  • Tampereen kadunnimitoimikunnan varapuheenjohtaja

 

SANNAN TARINA

Olen siis Sanna, kolmekymppinen viestijä Tampereelta. Ja mitä muuta?

Tieni on vienyt itäuusmaalaisten perunapeltojen laidalta Porvoon mukulakivikaduille, sitten puheviestinnän opiskelijaksi Jyväsjärven rannalle ja parin kansainvälisen kiertotien kautta rotvallin reunoja ihmettelemään tänne Tampereelle.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja valmistunut poliittisen viestinnän maisteriohjelmasta. Pääaineeni puheviestintä on antanut vankan pohjan tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen viestinnän käyttämiseen sekä erilaisia ryhmätyöskentely- ja esiintymistaitoja. Lisäksi olen opiskellut sivuaineina liiketoimintaosaamista, pohjoismaisia kieliä ja yhteiskunnallisia aineita. Täydennyskoulutuksella olen vahvistanut markkinoinnin ja digitaalisen viestinnän osaamista sekä palvelumuotoilun perusteiden tuntemista.

Työskentelen mediatalo Sanoma Media Finlandissa viestinnän asiantuntijana. Siirryin Sanomalle yrityskaupan myötä ja vastasinkin aluksi ison integraatiohankkeen muutosviestinnästä työyhteisön sisällä.  Nykyiseen työkuvaani kuuluu viestintää laidasta laitaan: työnantajakuvaa, sosiaalista mediaa, strategista viestintää ja vuorovaikutukseen kannustamista. Työpisteeni tönöttää Tammerkosken rannalla, Finlaysonin historiaa huokuvassa tehdasrakennuksessa – nyt tosin teen ison osan töistäni kotona Kalevassa. Täältä löydät ansioluetteloni.

Kotona minua kannustaa kolmen kouluikäisen ja yhden kolmevuotiaan iltatähden kokoinen uusiolauma ja sairaanhoitajana työskentelevänä puoliso. Ennen nykyistä asumismuotoa ehdin pyörittää useamman vuoden ajan yhden vanhemman perhettä, mikä kasvatti sinnikkyyttä, organisointikykyä ja taipumusta kiitollisuuteen. Oma turvasatamani on lapsesta asti ollut kirjasto, jonka palveluja käytän vähintään viikottain.

Vapaa-ajallani liikutan lenkkitossujani, halailen ja huollan lapsiani, käyn kirjastossa ja katselen televisiosta hyviä sarjoja. Seuraan maailman myllerystä lukemalla lehtiä ja selaamalla somea ja otan aina toisenkin pullan jos tarjotaan.

Olen kirjoittanut blogia eri alustoilla vuodesta 2010 eli esikoiseni syntymästä lähtien. Osa blogiteksteistä löytyy näiltäkin sivuilta ja on varsin värikäs matka omaan lähihistoriaani. Sittemmin bloggaaminen on kuihtunut kalenteripaineiden alla, mutta jaan edelleen arkeani aktiivisesti Instagramissa. Nämä verkkosivut pystytin alunperin työnhakuni tueksi, myöhemmin käytin samaa  sivustoa kuntavaalikampanjan tukena ensin keväällä 2017 ja sitten vielä uudella kierroksella 2021.

Monissa elämän käänteissä verkko on osoittanut voimansa: viestintäosaamisella ja WordPress-taidoilla sain työpaikan ohjelmistotalosta ja digikampanjan myötä päädyin varavaltuutetuksi. Olen saanut tekstieni avulla myös aikaan iloa, itkua ja ihania ystävyyksiä. Mitähän seuraavaksi on tulossa?

pikkusanna