Hioohoi, kuntavaalien varsinainen vaalipäivä näkyvissä! Sehän on siis onnenpäivä 13. kesäkuuta, tuleva sunnuntai.

Jos et käynyt äänestämässä ennakkoon, tee se sunnuntaina. Muista nämä kolme asiaa:

  1. Vaalipäivänä voit äänestää vain omalla äänestyspaikallasi. Voit hakea paikan kotiosoitteen perusteella täältä: aanestyspaikat.fi. Paikka on merkitty myös kotiin tulleeseen äänioikeus-lipareeseen, mutta sitä ei tarvitse ottaa mukaan! Eli jos koira söi tai lapset askartelivat kyseisen kirjeen, ei hätää.
  2. Ota äänestyspaikalle mukaan henkkarit, siis esimerkiksi passi tai ajokortti.
  3. Äänestyspaikan ihmiset neuvovat kaiken muun ja ehdokaslistat numeroineen löytyvät koppien sisäpuolelta. Merkitse numero selkeästi, älä piirrä lappuun muuta, ei edes sydämiä!

Äänestä lasten kanssa, se on tärkeää ja hauskaa!

Olen itse aina mahdollisuuksien mukaan käynyt äänestämässä lasten kanssa. Se on mukavan juhlallista ja helppo tapa tuoda arjen ”politiikka” ja yhteisiin asioihin vaikuttaminen lapsen tasolle. Äänestyspaikoille on aina päässyt myös lastenvaunujen kanssa ja pienimmät voi ottaa mukaan koppiinkin. Ja jotta homma olisi hauskaa alusta loppuun, kuuluu kansalaisvelvollisuuden päälle tietysti myös vaalikahvit!

Keräsin tähän alle listan Tampereen äänestyspaikoista – mukana myös suositukset lähialueen leikkipuistoista ja kahvittelumahdollisuuksista.

Lista kattaa lähinnä keskustan tuntuman ja oman kotialueeni Kalevan lähiseudut. Jätä ihmeessä kommentti jostakin toisesta kaupunkimme äänestyspaikasta ja sen lähiympäristöstä, niin täydennän vinkkilistaa! Kaikki Tampereen äänestyspaikat löytyvät täältä.

Vaalipäivän kopit, kahvit ja leikkipuistot Tampereella

Äänestysalue 1, 2 ja 3: Tammerkoski, Keskusta, Kaakinmaa

Aleksanterin koulutalo, Wivi Lönnin koulu, Hallituskatu 26

Äänestyksen jälkeisen irrotteluun suosittelen aidattua leikkipuistoa koulun vieressä. Reilusti keinuja! Koska Metso ei ole kesäsunnuntaisin auki, kehotan vaalikahvin sijaan nauttimaan vaalijäätelöt Hämeenpuistossa, jossa voi samalla ihastella vedessä pyörivää palloa. Vilkkaimmilla vipeltäjillä kastumisvaara.

Äänestysalue 4, 5: Santalahti, Amuri

Tampereen kansainvälinen koulu (Amuri), Satakunnankatu 60

Amurin koululta on vain pieni matka vehreään Väinö Linnan puistoon, josta löytyy muun muassa hiekkalaatikko, hyvä kiipeilyteline isommille ja kenttä pallopeleille. Matkalla nauttisin vanhan ajan pullakahvit Amurin Helmessä – remontin ajan palvelee kesäkahvila sisäpihan aitassa, se on sunnuntaina avoinna kello 10-17.

Äänestysalue 6: Pyynikki

Tipotien sosiaali- ja terveysasema, Tipotie 4

Bikinit päällä äänestyskoppiin ja kun homma on paketissa, voi haaveilla ratikan kakkosvaiheesta ja talsia rantaa pitkin Onkiniemeen. Elianderin uimarannalla on myös kehuja keräävä jäätelökioski!

Äänestysalue 7, 8, 9, 10: Tampella, Juhannuskylä, Ratina, Lapinniemi

Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4

Jos sääennuste pysyy ennallaan, ehdotan jääkahvia take awayna Runosta ja sitten nopeaa siirtymää Pikku Kakkosen puistoon. Portti kiinni, kahvi käteen ja kiltisti äänestyskopissa käyttäytyneet muksut irti!

Äänestysalue 11, 12: Tammela

Tammelan koulu, Ilmarinkatu 17

Jostakin mystisestä syystä Tammelantori ei ole avoinna edes kesäsunnuntaisin (?!), mutta olettaisin jäätelökioskien silti palvelevan. Aamurusko on myös avoinna neljään asti, sieltä saa erinomaisia vegaanisia mustikkamunkkeja ja toki muutakin hyvää. Leikkipuistovalintana tietysti  Emil Aaltosen puisto, joka myös osittain esteetön.

Äänestysalue 13: Sampola

Sampola, Sammonkatu 2

Sorsapuistoon, Sorsapuistoon! Sunnuntaina puistoon levittäytyy kirppis, jossa voi viimeistään lahjoa lapset uudella Ryhmä Hau -pehmolla. Kaupungin parhaat korvapuustit taas saat puiston laidalta Puustista – auki myös sunnuntaina.

Äänestysalue 14: Saukonpuisto

Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30

Mennessä Saukonpuistoon ja tullessa Litukanpuistoon – tai toisinpäin? Ja miksei samalla rahalla myös vähän siirtolapuutarhahaaveilua ja kukkien tuoksuttelua. Kahvitteluvaihtoehdot ovat näillä nurkilla vähän tiukemmassa, fiksumpi ottaa omat sumpit mukaan ja lekottelee termari kourassa syreenipuiden alla. Ja ABC:lta saa toki jäätelöä joka sorttia.

Äänestysalue 15, 16: Kaleva, Pellervo

Sammon keskuslukio, Uimalankatu 5

”Lähdetäänkö maauimalaan?” – ja päivän ohjelma on sinetöity.

Äänestysalue 17: Järvensivu

Järvensivun koulurakennus, Pöllöntaival 1

Omalla kesäloman bucket listillä on lehmien esittely citylapselle. Sitä voi tehdä nyt Ahlmanin laitumen lisäksi Iidesjärven rannalla Vuohenojan tuntumassa. Siellä he ovat jo odottelemassa! Mutta missä Järvensivun ihmiset käyvät kahvilla? Taitavat nauttia ne omilla ihanilla terasseillaan – näkymä Iidesjärven lintukeitaaseen onkin kyllä monen kupillisen arvoinen.

Äänestysalue 18, 19: Nekala, Muotiala

Tampereen yliopiston normaalikoulu, Kuokkamaantie 16

Viinikan ja Nekalan alueelta löytyy useampikin mukava puistoalue. Lampipuisto on oma suosikkini. Harmillisesti Konditoria Mari ja sen messevät leivonnaiset ovat tarjolla vain arkisin, mutta pienen matkan päästä löytyy Lillan ja sen aamiaistarjoilu omenapuiden alla.

Äänestysalue 20, 21: Hatanpää, Rantaperkiö

Hatanpään koulutalo, Haapakuja 2

Äänestyksen jälkeen jatkaisin pyörällä matkaa Arboretumiin. Vieläkö magnoliat kukkivat, onko ruusuja jo näkyvissä? Myös kahvila tarjoilee virvokkeita ja hyvällä tuurilla saattaa puistossa kuulla vaikka musiikkiakin. Rannan tuntumassa on myös todella hyviä kiipeilypuita.


 

Missä ovat sinun äänestysalueesi parhaat kahvit, kiipeilytelineet ja keinut? Jätä kommentti alle tai laita viestiä, niin täydennän vinkkilistaa!  

Tarkista oma äänestyspaikkasi täältä ja suunnittele sunnuntaille pieni retki. Jokaista ääntä tarvitaan! Ja ovat nämä menovinkit toki voimassa vaalipäivän jälkeenkin.

PS. Minua voit äänestää numerolla 123, se on ainakin lapsellisen helppo muistaa!